Loma-asunnot Rönnäsin Merihuvilat

Välkommen till Rönnäs Havsstugor Welcome to Rönnäs Sea LodgesSuur-Sarvilahden kartano
Micael Agricola


Rönnäsin Merihuvilat | Muu ympäristö

Upeat loma-asunnot Rönnäsin Merihuvilat

Pernajan kirkko

Tiedustelut: Loviisan Matkailutoimisto, puh. 019-555 234.

Muu ympäristö 

Pernajan alue on laaja. Historiallisesti se on aikaisin asuttu. Kirkonkylän keskiaikainen kirkko on rakennettu 1300-luvun alussa. Kirkko on avoinna ma-la klo 12.00. - 16.00.

Kartanoita on useampia: pohjoisessa Malmgård ja Tetom, idässä Pohjois-Sarvilahti ja Suur-Sarvilahti, keskellä aluetta Koskenkylä sekä etelässä Tjusterby, Sjögård, Tervik, Isnäs ja Näse. Muutama kartano on avoinna yleisölle. Katso "Tiedustelut".

Kunnassa toimii myös järjestettyä liikuntaa, mm. Esman Ratsastuskoulu Paavalinkylässä puh. 0400-55 77 469 sekä usea lasten uimakoulu.

Pernaja on myös Micael Agricolan synnyinpaikka. Alueella sijaitsee lisäksi mielenkiintoinen Isnäsin Höyrykonemuseo.

Muita nähtävyyksiä ovat mm. Lurensin Kesäteatteri Loviisan pohjoispuolella, Svartholman linnoitus Loviisan eteläisellä ulapalla, Kirkonkylän Veteraanimuseo, Itä-Uudenmaan vaunumuseo joka on Lurensin alueella Varaukset puh.019-532412 ja Rönnäsin Saaristomuseo. Alueen kautta kulkee myös vanha Kuninkaantie, ruskeat tienviitat. Tiedustelut: Loviisan matkailutoimisto, puh. 019-555 234.

Pernajan alueen rantaviiva on hyvin pitkä. Tämän ohella alueella kuuluu myös laaja saaristo. Yleisölle avoimia pienvenesatamia on useampia.

Sivun alkuun || Edellinen sivu || Tulosta tämä sivu